Aditivi hidroizolant pentru beton Radmyx concentrate

RADMYX – PRODUS DE ETANŞARE CAPILARĂ A BETOANELOR

DESCRIEREA PRODUSULUI

Este o modalitate completa de etansare a structurilor de beton care se pot aplica si la constructii subterane cum ar fi  fundatii, tunele, apeducte precum si rezervoare de pastrare a apei. Acesta poate fi folosit ca un amestec, prin aplicare sub forma de pasta prin pulverizare sau sub forma de mortar si este eficient la presiunile pozitive sau negative ale apei. Radmyx reactioneaza cu produsele umede din beton pentru a forma ctistale in crapaturi pori si capilaritatile structurii de beton prin urmare blocând eficient patrunderea apei.
Etansarea completa se obtine in 5-7 zile de la aplicare. Dupa ce procesul de cristalizare s-a finalizat, substantele active din Radmyx ramin latente in beton. Orice contact ulterior cu apa va reactiva procesul de etanşare.

CUM LUCREAZA RADMYX?

Atunci cind betonul a fost pus in opera si urmeaza procesul de maturare, acesta pierde majoritatea apei adaugata in procesul de fabricare, generand spatii mici cum ar fi pori si capilaritati. Pierderea apei face ca betonul sa se contracteze si uneori in conditii de temperatura ridicata produce fisuri si crapaturi, iar cind este supus actiunii apei in anumite momente aceste crapaturi,pori si capilaritati fac ca betonul sa devina permisiv la apa ducand in final la deteriorarea structurii in mod gradat.

 CE FACE RADMYX

Substantele chimice active din Radmyx reactioneaza cu  derivatii umezi ai betonului formind cristale insolubile ca o patura consistenta si impermeabila

Aceste cristale umplu crapaturile, porii si capilaritatile din beton oprind patrunderea apei  prin beton in zona in care s-a aplicat acest tratament.

CUM REALIZEAZĂ ACEASTA

Prin procesul de osmoză cristalele de Radmyx migrează prin beton. Osmoza este procesul prin care compusii de concentratie mai mare se misca printr-o bariera semipermeabila (beton) in zone cu concentratie mai mica.

Cristalele produse prin reactia cu Radmyx se deplaseaza din zona cu maxima concentratie (suprafaţa pe care s-a aplicat pasta) către locurile unde este necesară cel mai mult adică acolo unde apa este prezenta, scopul fiind de a reactiva structura şi de a opri scurgerile.

 

AVANTAJELE PRINCIPALE

Versatil (universal, multilateral)

Radmyx poate fi folosit atât ca aditiv, cât şi ca pastă (tinci sau mortar), la construcţii vechi sau noi.

Uşor de aplicat

Aplicarea este simplă şi foarte eficientă. Pregătirea necesară este minimă.

Fiabilitate

Minimizează riscul de avarie, fă­câ­nd betonul mai etanş, spre de­o­se­bire de membrane care în timp se pot dezlipi, deteriora, înţepa, sau pot suferi diverse accidente me­ca­ni­ce în procesul de ex­ploa­tare sau din partea celorlalţi meseriaşi.

Avantajoase

Operatiile de acoperire cu pământ pot fi efectuate imediat ce se face decofrarea. Nu mai sunt necesare membrane de protecţie sau drenare deoarece nu există nici un risc de deteriorare pe durata construcţiei sau ulterior.

Durabilitate

Nu este necesară o reaplicare sau o întreţinere ulterioară, supli­men­tară. Radmyx rămâne activ în masa betonului pe durata vietii structurii, iar aplicarea se face cu o garantie de minim 10 ani.

Eficienţă

Aplicarea simpla si rapida mic­so­rea­za timpul de efi­cien­ti­za­re a constructiei si in special al etan­sa­rii impotriva factorilor de mediu.

Siguranţă

Radmyx nu este toxic, este sigur pentru contactul cu apa potabila si nu emite compusi organici volatili.

Repararea fisurii in prima zi

Repararea fisurii in prima zi

Fisura reparata in a doua zi

Fisura reparata in a doua zi

Fisura reparata in a saptea zi

Fisura reparata in a saptea zi

RADMYX – CONSTRUCŢII NOI

RADMYX FOLOSIT CA ADITIV ÎN AMESTEC

  Control Radmyx admixture Improvement
Raportul apa/substanta uscata 0.51 0.50 same
Timpul initial de priza (ore:min) 5:50 7,50 Intarziere de 2 ore
Timpul final de priza (ore:min) 7:20 9,50 Intarziere de 2:30 ore
Continutul de aer (%) 1,50 1,50 Acelasi
Viteza de scurgere (mm) 100 100 Aceeasi
Rezistenta la compresiune la 28 de zile (MPa) 31,5 36 17,50%
Contractia prin uscare la 56 de zile (µm) 380 340 10,50%
Permeabilitatea apei (m/s) 9,5 x 10-12 6,1 x
10‑13
reducere de 93%

Îmbunătăţirea proprietăţilor betonului

Când este folosit în amestec, Radmyx îmbunătăţeşte proprietăţile betonului, reducând riscul de sedi­men­tare a agregatelor cunoscut sub numele de segregare. Maturarea betonului sporeşte cu aproximativ 18% la 28 de zile şi gradul de contracţie este redus cu 10,5% la 56 de zile. Majoritatea celorlalte proprietati ramin asemănătoare, totuşi timpul de priză creşte cu aproximativ 2 ore din momentul turnării.

Reducerea permeabilităţii

Radmyx în amestec asigură o reducere a permeabilităţii de 93%. Faptul că Radmyx cristale este difuzat în întreaga masă de beton asigură protecţie maximă împotriva  apei şi a factorilor de mediu.

Dozare

Concentratul de Radmyx se adaugă în malaxorul staţiei de betoane sau în bena betonierei în componenta uscata a betonului în proporţie de 0,78 kg Radmyx Concentrat pentru un metru cub de beton.

Aplicaţii

Structuri de fundaţii, podele, tunele de lift, recipiente care reţin apa, tunele, apeducte, galerii de aducţiune sau de fugă a apei, canale de scurgere – evacuare, rigole etc.

RADMYX – SISTEMUL PENTRU REPARAŢII

RADMYX CA PASTĂ SAU MORTAR

Radmyx poate fi folosit pentru a repara crăpături, goluri, îmbinări (rosturi) de construcţie, la scurgeri şi în betoane poroase, atât la faţa negativă cât şi la faţa pozitivă în situaţia în care se aplică la structuri subterane. Este preferabil a se repara pe partea pozitivă dar când aceasta nu este posibilă se poate aplica pe par­tea cu presiune negativă. Variind cantitatea de apă amestecată cu Radmyx, consistenţa poate fi schimbată de la mortar la pastă.

Performanţa

Esantion Coeficient de permeabilitate (m/s)
Control   7,17 x 10-11
Radmyx Slurry pe fata pozitiva   3,45 x 10-11
Radmyx Slurry pe fata negativa   4,69 x 10-11
Reparaţie rost construcţie – înainte

Reparaţie rost construcţie – înainte

Reparaţie rost construcţie – înainte

Reparaţie rost construcţie – înainte

Aplicarea. Observaţi cum prin capilarităţi există şi curge apa.

Aplicarea. Observaţi cum prin capilarităţi există şi curge apa.

După 1-2 zile. Observaţi cum prin capilarităţi cresc cristale ce închid capilarităţile.

După 1-2 zile. Observaţi cum prin capilarităţi cresc cristale ce închid capilarităţile.

Dupa 7 zile capilarităţile sunt complet umplute de cristale, nemaipermiţând apei sã curgã prin beton.

Dupa 7 zile capilarităţile sunt complet umplute de cristale, nemaipermiţând apei sã curgã prin beton.

RADMYX – APLICĂRI UZUALE

fundatii

Fundaţii

Tunele

Fundaţii

Pivniţe

Pivnite

Plăci de beton

Plăci de beton

Puţuri de lift

Puţuri de lift

Recipienţi de apă

Recipienţi de apă

Rezervoare pentru ape reziduale

Rezervoare pentru ape reziduale

Piloni

Piloni

Baraje

Baraje

Canale

Canale

Ziduri de retenţie

Ziduri de retenţie