Hidroizolatie Poliuretanica transparenta pentru terase si bai HYPERDESMO T

FIŞA TEHNICĂ HYPERDESMO T MEMBRANA POLIURETANICA LICHIDA TRANSPARENTA, INTEGRAL ALIFATICA PENTRU IMPERMEABILIZARE SI PROTECTIE

DESCRIERE PRODUS

HYPERDESMO – T este o membrana poliuretanica lichida monocomponenta, foarte dura, care se intareste la contactul cu umiditatea din atmosfera. Produce o membrana foarte durabila, elastica, cu excelenta rezistenta la UV si puternic hidrofoba. Datorita structurii sale integral alifatice nu se ingalbeneste sau decoloreaza la expunerea directa in soare.

Este pe baza de rasina poliuretanica elastomera pura, hidrofoba, si are ca rezultat excelentele proprietati mecanice, chimice, termice, de rezistenta la UV si la intemperii. Aplicati cu trafaletul in unul sau doua straturi.

Consum total minim: 0.2 – 1.0 kg/m2.

De asemenea, este recomandat pentru utilizare expusa.

Atentie: Desi Hyperdesmo – T pare colorat, in special cand e depozitat in containere mari, accentuam ca la sfarsit rezulta, intra-devar, o membrana transparenta.

SUPRAFETE DE APLICARE
Pentru impermeabilizarea si protectia: Gresiei, Pietrei naturale, Lemnului, Verandelor si balcoanelor, Teraselor. Deasemenea  este  pretabil  la  sigilarea  betonului:  aplicat  in strat gros, fara bule de aer.

LIMITARI :

Nu este recomandat pentru

  • Substraturi deteriorate,
  • Suprafete neporoase, ca placile de cermica si marmura – acestea necesita mai intai amorsare cu PRIMER-T.

AVANTAJE:

Nu necesita diluare, dar daca aceasta este necesara folositi Solvent – 01. Excelenta rezistenta la vreme si la UV. Excelenta rezistenta termica, produsul nu se inmoaie niciodata. Temperatura maxima de rezistenta este de 80 °C, temperatura maxima de soc fiind de 200 °C. Rezistenta la frig: pelicula ramane elastica pana la -40 °C. Excelente proprietati mecanice. Buna rezistenta chimica. Transmitere de vapori de apa. Poate fi aplicat in strat gros, fara bule de aer.

CERINTE DE APLICARE:

Poate fi aplicat cu succes pe:

Gresie, beton, placi de ciment pentru acoperis, lemn, metal corodat, otel galvanizat. Pentru informatii despre alte straturi suport, va rugam contactati departamentul nostru

tehnic. Conditii de aplicare pentru suprafata (standard): Duritatea suportului: R28 = 150 Mpa. Umiditatea: W < 10%. Temperatura: 5-35 0C. Umiditatea relativa: <85%. Selectia amorsei pentru substraturi si conditii speciale: Suprafete neporoase, ex. placi lucioase: PRIMER-T.

PROCEDURA DE APLICARE:

Curatati suprafata utilizand jetul cu apa, daca este posibil. Indepartati orice urma de ulei, grasimi sau ceara. Deasemenea, trebuie indepartata pasta de ciment, surplusul de particule, mucegaiul, membranele uscate. Completati neregulile suprafetei cu produsul necesar. Amorsarea: Amorsarea este necesara cand este aplicat pe suprafete neporoase, ca placile de ceramica si marmura. In acest caz, utilizati amorsa PRIMER-T. Acesta se aplica cu o panza curata fara a lasa balti de lichid (se aplica ca si cand ati sterge suprafata). Mixarea: Mixati bine, manual sau cu un mixer cu miscare lenta. Nu este recomandata diluarea dar daca este necesara poate fi folosit SOLVENT-01. Aplicare: HYPERDEMO-T se aplica imediat ce amorsa s-a uscat (dupa 15-20 minute) cu trafaletul intr-un strat sau doua. Nu lasati sa treaca mai mult de 24 ore pentru reacoperire.

CONSUM:

Consum minim total: 0.2 – 1.0 kg/m2.

CURATARE:

Curatati uneltele si echipamentul mai intai cu prosoape de hartie si apoi utilizand SOLVENT-01. Nu incercati sa curatati si trafaletii.

AMBALARE :

Cutie metalica – 1 kg, 5 kg, 20 kg, butoi metalic – 200 kg.

DEPOZITARE IN AMBALAJUL ORIGINAL:

Poate fi pastrat minimum 12 luni in recipientul original sigilat, la temperaturi intre 50 si 250 C, in locuri uscate. Dupa desigilare folositi cat de curand posibil.

MASURI DE SIGURANTA:

Contine solventi volatili inflamabili. Aplicati in spatii bine ventilate, interzis fumatul in zona, departe de foc deschis. In spatiile inchise utilizati ventilatoare si masti active de carbon. Retineti ca solventii sunt mai grei decat aerul si raman la nivelul solului.