Tencuiala cu protectie termica Izoheat

Produsele IZOHEAT sunt partenerii perfecţi pentru cele mai evoluate proiecte în domeniul arhitecturii şi construcţiilor. Oferim o gamă largă de produse care răspund cerinţelor contemporane în construcţii. Cu IZOHEAT calitatea rezultă în urma unei activităţi complexe: utilizarea materiei prime de cea mai înaltă calitate, tehnologia de laborator si profesionalismul specialiştilor, care împreună creează produse unice înzestrate cu o personalitate inconfundabilă.

Produsele noastre – perlit expandat; amestecuri uscate: gama de adezivi; gama de tencuieli şi gleturi, amorse, amestecuri pentru netezirea rosturilor, vopsele, amestecuri pentru mortare – sunt elaborate şi produse în baza cerinţelor tehnice şi în strictă conformitate cu standardele europene, testate în Comunitatea Europeană în baza cărora produsele noastre dispun de certificate ce corespund standardelor europene (CE).

 IZOHEAT® este ecologic inofensiv.

La momentul actual nu este necesar ca cineva sa fie convins de faptul că materialele de construcţie trebuie să fie pur ecologice . Folosirea izolării termice cu structură ne-fibroasă, permite eliminarea cu 100% a riscului influenţei negative asupra sănătăţii, cauzată de către materialele fibroase. Despre existenţa unui astfel de risc ne previn regulile europene privind construcţiile, care, timp de mai mulţi ani, enumără în lista materialelor ecologice periculoase materialele de construcţie cu structură fibroasă de provenienţă minerală. Însă în mai multe ţări astfel de materiale continuă să fie folosite pe larg la izolarea termică cu plăci şi presuri izolante.

Fibrele microscopice, eliberate în timpul pregătirii, montării şi exploatării materialelor, nimeresc în adâncul căilor respiratorii. Ele sunt imposibil de eliminat pe cale naturală. Aflându-se în plămâni timp de mai mulţi ani, ele provoacă o stare de inflamaţie cronică care, la rândul său, poate duce la cancer.

Materialele noastre fiind produse prin folosirea perlitului expandat nu sunt fibroase. Structura lor celulară compactă exclude influenţa negativă, proprie termoizolanţilor cu structură fibroasă. În acelaşi timp, IZOHEAT fiind compus 85% din materiale anorganice, nu provoacă urmări fiziologice sau toxice. Iar praful său nu influenţează negativ sănătatea. În timpul construirii unei case se acordă o mare atenţie stării atmosferei interioarelor, adică calităţii aerului (climatului) pe perioada exploatării clădirii. Să analizăm factorii de bază ce influenţează climatul interior.

Aerisirea.

Este cunoscut faptul că o bună izolare termică contribuie la asigurarea confortului interiorului (atât în timpul sezonului cald cat si rece). De asemenea este cunoscut faptul că termoizolarea şi aerisirea necesită să se complementeze reciproc. În general, se poate spune că termoizolarea clădirii poate avea o influenţă atât pozitivă cât şi negativă asupra atmosferei interiorului, în timpul unei aerisiri bune sau proaste.

Rezistenţa  la  umiditate.

Conform cercetărilor, Izoheat nu este sensibil la umezeală. Produsele IZOHEAT absoarb o cantitate mică de apă chiar şi în timpul cufundării îndelungate în apă (până la 3% in peste 120 de zile). Rezultă că umezeala ,nu influenţează absolut produsul IZOHEAT, iar calităţile de termoizolare primare se păstrează într-un timp foarte îndelungat (zeci de ani). Acest lucru este deosebit de important în încăperi, deoarece umiditatea înaltă este premiza de bază pentru formarea si apariţia ciupercii, deci şi a unui mediu nesănătos în încăpere.

Spălarea.

Din practică, este cunoscut faptul că utilizarea unor materiale termoizolante la contact cu suprafeţele-suport, cum ar fi: cărămida, tencuiala pe bază de var şi nisip şi chiar si marmura – duce la schimbarea culorii lor. Cercetările efectuate au constatat că astfel de schimbări au loc din cauza evaporării materialelor liante (fenol de formaldehidă) care se regasesc in componenta materialelor termoizolante fibroase. Influenţa acestei forme de degajări asupra sănătăţii încă nu a fost cercetată definitiv. Deoarece nu conţine materiale liante şi mai mult de 85% este bazat pe materiale anorganice, (nu conţine azbest, fenol şi alte materii periculoase pentru sănătate ) IZOHEAT exista pe piaţa materialelor de construcţii ca un material ecologic sănătos!

Daunatori

Materialele termoizolante pot fi atacate şi locuite de către daunatori. Acest fenomen poate apărea la folosirea altor materiale de termoizolatie, în afara de IZOHEAT. Casa care a fost proiectată ca ecologic sănătoasă, poate deveni o construcţie ecologic bolnavă ,ca  rezultat a dezvoltării mucegaiului şi a apariţiei cuiburilor de rozătoare şi insecte. Termoizolatia cu IZOHEAT nu se expune acţiunii ciupercilor, mucegaiului, bacteriilor şi nu provoacă instalarea rozătoarelor şi insectelor în structura ei.

Rezumat.

IZOHEAT este complet neutru pentru sănătatea omului! Acest fapt a fost confirmat de cercetări vaste medicinale şi chimice în ţările dezvoltate ale lumii. Materialul nostru nu provoacă alergii. Nu irită pielea şi căile respiratorii. Nu prezintă pericol nici în timpul ingerării de către om. Faptul că perlitul expandat se foloseşte ca filtru ,inclusiv şi în industria alimentară ,ne dovedeste că materiale produse prin folosirea perlitului expandat sunt inofensive

sanatatii omului.

Caracteristici tehnice generale a tencuielilor de izolare produse în baza perlitului expandat

 

 • Izolarea termică: Nivel scăzut de conductivitate termică obţinut prin folosirea acestor materiale face pereţii şi pardoselile clădirilor sau edificiilor, termic eficiente. Să reduce transferul căldurii prin pereţi în timpul iernii şi verii.
 • Greutate mică: Densitatea liberă este foarte scăzută. Datorită acestui fapt să reduce greutatea pereţilor clădirii dar structurile construcţiei se fac mai puternice.
 • Rezistente la foc: Produs rezistă la foc (Clasa de ignifugare A1). Protejează elementele din oţel beton a construcţiilor de flăcări deschise ,marind rezistenta structurii clădirii  la influenţa temperaturilor înalte degajate in incendiu la ore de timp.
 • Sunt prietenii mediului ambiant: Dau posibilitatea de a produce alte produse naturale şi anorganice. Materialul nu să descompune ori întră în reacţii cu alte materiale.
 • Pereţi respirabili: Tencuielile care respiră, previn formarea umezelii şi a mucegăiului în interiorul clădirilor. Acest fapt face construcţiile şi edificilei mai sănătoase.
 • Fonoizolare: Să reduce zgomotul şi transmiterea sunetului prin pereţi şi pardoseli.Aceste produse reduc în special sunete pulsate
 • Aplicarea simplă:Se adaugă numai apă şi se aplică prin metode tradiţionale ca şi oricare tencuială.

Pe piaţa materialelor de construcţii sunt prezente următoarele produse ale companiei noastre:

Tencuiala IZOHEAT 01 – Tencuială termoizolanta pentru faţade exterioare

AMBALAJ:                                                    Saci de 9 Kg

ASPECT:                                                        Amestec pulbere alb granulat

TEMPERATURA DE APLICARE:              Între +5ºC şi +30ºC

CONSUM (grosimea de 1 cm):                      3,3-4,0 kg/m².

(geosimea de 2,5 cm)                    9 kg/mp

DENSITATEA:                                              300-320 kg/m3

GROSIMEA DE APLICARE                        Să schimbă functie de zona climaterică

DURATA DE APLICARE :                          3,5 ore (la temperatură de 23°C)

INSTRUMENTE DE APLICARE :               Mistrie, Pompa pentru tencuială

PERIODA DE USCARE :                             48 ore (23°C umiditatea relativă 50%)

SUORAFEŢE DE APPLICARE:                   Ipsos, cărămidă, SMIB, Gas beton, fier, sticlă

TERMEN DE VALABILITATE :                 18 luni în condiţii uscate

CONDUCTIVITATEA TERMICĂ:              T1 0.061 W/mk ( Kcal/mh°c )

RESISTENŢA MECANICĂ:                        CSII 27.2 N/mm², Tip C5 IV

ADERENTA:                                                 Beton 0.62 N/mm2 (Tip A),

Cărămidă 0.56 N/mm2 (Tip A)

ABSORBŢIA APEI CAPILARE  (W1):       0.0361 kg/m2.min0.5

CONDUCTIVITATE VAPOR (μ) :              3 (≤15)

IZOLARE FONICA(LA ZGOMOT):            25 db (3 cm/500 hz)

IGNIFUG:                                                      A-1 Non-inflamabil

REZISTENŢA LA FOC:                                F90 (90 minute)

CONSUM DE APĂ:                                      8-9 litri pentru 1 sac de 9 Kg.

 

COMPOZITIE
Ciment alb de înaltă calitate de mărci speciale, umpluturi rezistente la variaţiile de temperatură, plastifianţi,

aditivi specifici.
PERFORMANŢE

 • Termoizolare unicat;
 • Densitatea – 300-320 kg/m3
 • Ignifug clasa A1;
 • Absorbţie redusă de apă (până la 3% peste 120 de zile);
 • Aderenţă superbă la orice tip de suprafeţe (inclusiv cherestea şi sticlă);
 • Permeabilitate la vaporii de apă;
 • Lipsa punţilor termice.

CALITĂŢI  SPECIALE

Este  de  4 ori mai uşoara decât o tencuiala obişnuită

Asigura o difuzie foarte buna a peretelui

Din motiv că respiră la nivel molecular transferă bariera de vapori pe suprafaţa sa. Produsul este pulverulent  uscat, predozat, ambalat, se utilizează pentru termoizolarea, hidroizolarea şi izolaţie fonică a construcţiilor şi tencuirea la exterior a pereţilor şi faţadelor acestora.

Foarte uşor de aplicat, manual sau cu maşina

După amestecarea cu apa rezulta o pasta plastica foarte uşor lucrabila

Asigura o difuzie foarte buna a peretelui.

 DOMENIU  DE  APLICARE 

Se foloseşte pentru termoizolarea, fonoizolarea şi hidroizolarea la exterior a imobilelor şi edificiilor. Produs unic, ce combină două funcţii: termoizolare şi acoperire decorativă. Grosimea stratului de 25 mm asigură economisirea energiei consumate pentru încălzire sau climatizare cu 30%. După expirarea a 48 de ore de la aplicare, suprafaţa este gata pentru a fi vopsită cu vopsele pentru faţadă .

 PREGĂTIREA  SUPRAFEŢEI  DE  BAZĂ

Suprafaţa suport trebuie să fie curată, plană, curăţată de praf, impurităţi, pete de ulei şi de alte substanţe antiaderente. Suprafeţele cu un nivel de absorbţie sporit vor fi prelucrate cu amorsă-grund.

 PREPARAREA  MORTARULUI 

Într-un vas se toarnă apă curată în raport de 1 litru de apă la 1 kg amestec uscat. Cantitatea necesară de amestec se presoare uniform în apă, amestecând continuu cu ajutorul unui mixer de turaţie mică. După 5 minute produsul obţinut se amestecă din nou până la obţinerea unei mase omogene, fără aglomerări. Mortarul urmează a fi folosit în decurs de 120 min din momentul preparării.

 MOD  DE  APLICARE

Tehnologia formării stratului termoizolant, prin simplitatea aplicării sale, este analogică desfăşurării lucrărilor cu tencuieli simple, ceea ce este cu mult mai simplu, mai rapid şi mai ieftin în comparaţie cu lucrările de termoizolare pe bază de vată minerală şi polistiren.

 CONSUM  NORMAT

Consumul de apă ~1 l/1kg amestec uscat.

Consumul de amestec uscat 9 kg/m²/2,5 cm grosimea stratului.