Despre Hidroizolatii

Desi reprezinta doar o mica parte din procesul de constructie al unei locuinte sau al oricarei alte structuri, hidroizolatia are un rol foarte important, de aceea nu trebuie ignorata. Prin urmare, lucrarile de hirdroizolatie trebuie efectuate de catre profesionisti – pot garanta o executie adecvata, fara a pune in pericol finisajele, instalatia electrica si chiar intreaga constructie. Impermeabilizarea are rolul de a proteja intreaga constructie impotriva infiltratiilor de apa, care pot avea efecte distrugatoare de-a lungul timpului.

Asadar, exista mai multe riscuri in cazul in care o constructie nu beneficiaza de hidroizolatie sau lucrarile nu sunt executate in mod adecvat. Betonul este prima componenta afectata de actiunea apei, intrucat armaturile inglobate in beton sunt amenintate de coroziune. De asemenea, cladirea va resimti variatiile de temperatura si trecerea de la inghet la dezghet, ceea ce va conduce in timp la aparitia mucegaiului, igrasiei, dar si la pierderea capacitatii de izolare termica.

Cum puteti proteja elementele cladirii care vin in contact cu apa?

Acest lucru este posibil cu ajutorul unor materiale special concepute ca sa asigure un grad ridicat de impermeabilitate, dar si alte componente de etansare si sigilare. Profesionalismul, exigenta si calitatea materialelor folosite sunt conditii esentiale pe care orice firma specializata trebuie sa le indeplineasca pentru a obtine cele mai bune rezultate.

Indiferent ca este vorba despre acoperisul unei case, fundatia acesteia sau diverse constructii subterane, precum: statii de pompare, bazine, piscine, rezervoare, toate acestea au nevoie de hidroizolatie. Insa, sistemele clasice de hidroizolatie pe baza de membrana bituminoasa sunt de domeniul trecutului. Acestea sunt deseori neperformante, din cauza multor probleme – gradul de protectie insuficient, rezistenta scazuta la actiunea factorilor mecanici, rezistenta foarte mica la stres termic, durata mare de aplicare, dar si multe altele.

Din fericire, exista solutii moderne si performante, care intrec orice tip de membrana din punct de vedere al eficientei. Radcon si Radmyx ofera protectie si impermeabilitate betoanelor si  zidariilor de orice tip. Astfel, aceste produse au avantajul de a actiona sub interiorul suprafetei aplicate, unde se formeaza un strat de hidroizolatie ce nu poate fi dezlipit sau deteriorat. Radmyx poate fi utilizat ca aditiv in vederea hidroizolarii  in masa betonului, iar Radcon ajuta la corectarea fisurilor de pana la 2 mm latime. Hidroizolatia realizata cu aceste produse are o garantie de 1,5 – 15 ori mai mare fata de metodele traditionale, are o durata de viata egala cu durata de viata mecanica a suprafetelor tratate si permite suprafetelor sa respire, eliminand astfel umezeala si condensul. In plus, timpul de aplicare este mult mai scurt, iar costurile pot fi de multe ori sub cele din cazul hidroizolatiei cu membrana.